Filler

Activiteiten - Leusden

Zowel op het terrein zelf als in de omgeving is meer dan genoeg te doen. 

Op het kamp

Tijdens uw verblijf kunt u kosteloos gebruik maken van de midgetgolf, bungeerun en zeephelling. Deze activiteiten dienen wel vooraf te worden gereserveerd. Deze activiteiten zijn goed te combineren met de Camp Support activiteiten.

Airtrampoline

Op het terrein bevind zich een airtrampoline welke u tijdens het verblijf onbeperkt kunt gebruiken. Wel graag schoenen uit.

Midgetgolf

Op het kampterrein is een midgetgolfbaan met 18 holes. Sticks, balletjes en scorekaarten zijn aanwezig.

Boerenbosgolf

Boerenbosgolf is iets anders dan gewoon golf. Bij boerenbosgolf liggen de holes niet op mooi gemaaide grasvelden maar op de meest onmogelijke plaatsen zoals in de struiken, achter een boom of op een helling.

Drie-persoons-steps

Grote drie-persoons-steps om een mooie tocht te maken of te gebruiken in bijvoorbeeld een zeskamp.

Zeephelling

De 16 meter lange zeephelling een topper tijdens het kamp. De bedoeling is dat de deelnemers (twee tegelijk) tegen deze gladde helling oplopen. Wie is als eerste boven? Succes is gegarandeerd!

Bungeerun

De deelnemers worden vast gemaakt aan een mega elastiek waarbij zij tegenover elkaar staan en moeten proberen om zover mogelijk het elastiek uit te rekken tot ze niet meer kunnen en dan...

Speeltuin

Op het terrein staan diverse speeltoestellen waar de kinderen kunnen spelen. Er zijn o.a. een grote draaitol, een kabelbaan en diverse schommels voor een hoop plezier. 

Sportvelden

U kunt gebruik maken van een groot grasveld voor sportevenementen. Hier staan twee vaste goals. Als u gebruik wilt maken van dit veld kunt u deze vooraf reserveren bij de gastheer. 

Verspreid over het kampterrein staan verschillende volleybal-, basketbal- en voetbalveldjes. Tevens staan er op verschillende plaatsen tafeltennistafels. Ballen dient u zelf mee te nemen.

Puzzeltochten

In de woonkeuken zijn speurtochten te verkrijgen, erg leuk om bij aanvang van u kamp mee te beginnen. Het kan zijn dat wanneer u komt deze inmiddels gewijzigd is. De laatste versie is altijd in het kamp voorradig. 

End FAQ

 • IMG_1395
 • IMG_3204
 • YMCA_Leusden_038
 • bungeerun
 • zeephelling

Camp Support

YMCA Kampeercentra biedt complete programma's met uitdagende activiteiten aan. Wij noemen dit Camp Support.

Al onze programma's worden begeleid door ervaren YMCA instructeurs. Wij werken met een gedocumenteerd en getoetst veiligheidssysteem. Hierdoor heeft u als klant de garantie dat wij op een veilige en betrouwbare manier met uw programma om gaan.

De activiteiten zijn goed te combineren in een roulatiesysteem ook met activiteiten die u zelf verzorgd.

Arrow battle

arrow battleArrow Battle is een combinatie van intensiteit en spanning die je ook ervaart bij het spelen van trefbal of paintball. In tegenstelling tot paintball levert Arrow Battle geen blauwen plekken op, maar geeft wel dezelfde spelbeleving. Arrow Battle is een spel met echte bogen en speciale pijlen met een zachte schuimpunt. De teams strijden om de overwinning door als eerste alle vier de doelen uit de target van de tegenstander te schieten of alle tegenstanders te ‘taggen’. Het 30 bij 15 meter grote speelveld is verdeeld in twee velden met een ‘safety zone’ in het midden. Maskers op, bogen gespannen en schieten maar!

Outdoor Lasergamen

Outdoor lasergamen is een spannende en uitdagende activiteit voor jong en oud. We spelen verschillende spellen waarbij samenwerken belangrijk is, en plezier voorop staat. Het is een veilige sport omdat er gebruik wordt gemaakt van infra-rood signalen. De lasergame wapens wegen slechts één kilo waardoor ook jongere kinderen hier prima mee kunnen spelen. Aan het einde van elk spel kunnen we een scorelijst laten zien. Deze kunt u ook na de activiteit meenemen.

GPS schatzoeken

Een speurtocht maar dan anders. De deelnemers gaan op zoek naar de schat, die ergens begraven ligt. Ze moeten de weg naar de schat zien te vinden met behulp van een GPS, bij de schatlocatie aangekomen moeten ze m.b.v. metaaldetectors de juiste sleutel zien te vinden om de schat te openen.

Handboogschieten

Kruip in de huid van Robin Hood. De deelnemers gaan handboogschieten op onze boogschietbaan. Wie schiet er in de roos of kan de meeste ballonnen kapot schieten.

End FAQ

 

 

 • Arrowbattle_kl
 • Handboog
 • Lasergame
 • gps

In de omgeving

In de omgeving kunt u o.a.

Zwemmen

OCTOPUS - te Leusden (www.zwembadoctopus.nl

Dit zwembad ligt op circa 20 minuten loopafstand van het kamp. Er is een binnenbad met veel recreatiemogelijkheden, zoals een glijbaan, een wildwaterstroom, een bubbelbad etc. Er is een klein buitenbad, een 50 meterbad en er zijn ook zonneweiden. De inrichting doet denken aan een tropisch zwemparadijs. Via ons is korting mogelijk op de toegangsprijs. 

BOSBAD - te Amersfoort (www.bosbadamersfoort.nl)

De naam zegt het al, het bad ligt prachtig midden in de uitgestrekte bossen aan de zuidrand van Amersfoort. Het totale wateroppervlak is maar liefst zo'n 5000 vierkante meter en u vindt om het bad uitgebreide speel- en ligweiden, tafeltennistafels, een 60 meter lagen glijbaan, een jetstream etc. 

HENSCHOTERMEER - nabij Woudenberg (www.recreatiemiddennederland.nl)

Het Henschotermeer ligt in het landgoed "den Treek" en is vrij toegankelijk. Voor fietsen en auto's moet stalling betaald worden. Plaats de fietsen nooit buiten de stalling. Het dievengilde is daar zeer actief! Het is een uitgebreid meer met een prachtig zandstrand. Bij mooi weer is het een ideaal doel voor een dagtocht. Het is ongeveer 5 kwartier lopen.

Dierenpark

DIERENPARK - Amersfoort (www.dierenparkamersfoort.nl)

In Amersfoort is een mooi dierenpark. Naast natuurlijk veel dieren is o.a. een dinobos en zijn verschillende speeltuinen. Misschien mag je ook nog wel een dier aanraken. Korting via het kamp is helaas niet mogelijk.

Fietsenverhuur

Wanneer u geen fietsen meeneemt en er toch met de fiets op uit wilt kunt fietsen huren bij fietsverhuurbedrijf "De Veluwe". De fietsen worden op de dag dat u deze wenst te gebruiken gebracht. Kijk voor meer informatie op www.fietsverhuurdeveluwe.nl of bel met telefoonnummer 0341-560243.

En verder...

In Amersfoort kunt u de stadsspeurtocht ondernemen die u langs allerlei historische gebouwen voert. De piramide van Austerlitz en het vliegveld Soesterberg liggen op 8 km van het kamp en in Maarsbergen is een kaasboerderij. 

End FAQ

 • IMG_5645
 • amersfoortzoo
 • electrische_fiets

Wilt u misschien toch iets anders ondernemen? De VVV's in Woudenberg, Amersfoort of Leusden helpen u graag verder! Kijkt u voor openingstijden en telefoonnummers op de website van de VVV.